zaterdag 10 oktober 2015

Key West - Naples

Sorry voor de vertraging van het blog, maar we waren gisteravond echt gesloopt!

Gisterochtend zouden we Key West verlaten en naar Naples gaan. We hadden de wekker om 7.30 gezet zodat we op tijd zouden zijn voor het ontbijt en de bedoeling was om ook de koffers al in te pakken.
Dit lukte inderdaad aardig en om 9.15 reden we bij het hotel vandaan. Vandaag hadden we een lange rit voor de boeg want we moesten zo'n 270 mijl (ongeveer 5 uur) rijden. Ik heb vandaag het eerste stuk van Key West naar Homestead gereden. Het is echt een mega relaxte auto en hij rijdt echt super lekker! Onderweg zijn we 1 keer gestopt om wat foto's op de oude 7 Mile bridge te maken en daarna zijn we rond een uurtje of 12 gestopt in Homestead om te tanken en om een broodje bij de Subway te halen. De benzine prijzen hier zijn echt een lachertje, omgerekend zo'n € 0,65 per liter benzine! Dan is het ineens niet meer zo erg om te tanken;)



Toen we net bij de Subway zaten voor ons broodje begon het ineens aardig hard te regenen. Het was niet zo'n bui zoals ik op andere blogs wel eens tegen ben gekomen maar toch stond er een aardige laag water op de weg.
Naast de Subway zat een Dunkin Donuts en aangezien Kir en ik nog nooit een donut ophebben hebben we hier voor onderweg 3 donuts gehaald. Frank vond de donut lekker en Kir en ik vinden er eigenlijk niets aan.



Hierna zijn we we doorgereden naar Coopertown Airboats want hier hadden we via groupon een bon gekocht waarmee we een airboat tour door de Everglades zouden gaan doen.
Toen we aankwamen hebben we ons alledrie eerst heel goed ingesmeerd met zonnebrand en daar overheen anti muggenspul. We hadden namelijk geen zin om te verbranden (het was heel de dag al zo'n 32/33 graden en volop zon) en gestoken te worden door muggen.
Binnen bij Coopertown kon je op de foto met een grote slang. Frank wilde dit natuurlijk wel en uiteindelijk zijn Kir en ik ook op de foto geweest (helden dat we zijn;)).



Het hoofd dat ik trok was niet echt geschikt om een foto van op het blog te plaatsen;)

Hierna mochten we in de airboat en gingen we op weg naar de Everglades. Ik had op internet al gelezen dat je hier alleen watjes voor in je oren krijgt dus ik had zelf al voor iedereen oordopjes meegenomen;) Dit was maar goed ook want wat een herrie maakt zo'n boot zeg!!
Het eerste stuk van de tocht gingen we eigenlijk gewoon een beetje over het water scheuren, echt super vet om te doen. Na een kwartiertje zette de gids de motor uit en ging hij wat vertellen over de Everglades. We lagen in een open stuk van de Everglades dus na 1 minuut daar stil liggen in de bloedhete zon voelden we ons net een stel gebraden kippen!
Hierna gingen we op zoek naar aligators maar door de hoge waterstand en de hitte hebben we helaas geen aligators gezien.
Toen we terugkwamen bij Coopertown mochten we nog op de foto met een baby aligator. Kir durfde niet op de foto dus alleen Frank en ik zijn geweest.



Na de foto wisten we niet hoe snel we de auto in moesten vluchten met de airco volle bak aan. Wat was het warm zeg!
Toen zijn we onze weg gaan vervolgen naar Naples. Ik had gelezen dat je via de Tamiami Trail naar Naples kon rijden maar op een gegeven moment heb je aan de Tamiami Trail een afslag met een stuk alternatieve route waar je ook een stukje off road rijdt en waar je ook kans hebt om aligators te zien.
Deze weg duurde wel erg lang en Frank had gehoopt dat de weg echt meer off road zou zijn want dit was gewoon een onverharde weg. Gelukkig hadden we bijna op het eind mazzel en lag er ineens een aligator langs de weg. Echt super gaaf!


Hierna weer snel doorgereden want ondertussen was het al over vieren. Eenmaal terug op de Tamiami Trail zijn we nog langs het kleinste postkantoor van Amerika gereden. Het is inderdaad echt een mini postkantoortje. Helaas was het postkantoor al wel gesloten dus we konden alleen van buitenaf wat foto's maken (niet dat je volgens mij echt naar binnen kan als het postkantoor open is, maar goed..).


Uiteindelijk kwamen we rond half 6 bij ons hotel aan, La Quinta Naples Downtown. Hier hebben we 2 aparte kamers dus dat is ook wel weer een keer fijn;)
Het hotel ziet er echt super goed uit en de kamers zijn lekker ruim. Nadat we ons een beetje opgefrist hebben zijn we naar Outback Steakhouse gereden. Hier wilden Kir en ik heeel graag eten want we hadden al zoveel hierover gelezen. Frank en ik hadden de Outback vorig jaar in het westen ook wel gezien maar zijn er toen uiteindelijk nooit wezen eten. Het was best wel druk bij de Outback en we kregen een buzzer mee met de mededeling dat onze tafel na 5 tot 10 minuten klaar zou zijn. En inderdaad na een minuut of 10 begon de buzzer te trillen en was onze tafel klaar.
Kir had de grilled chicken from the barbie, Frank had een grote steak (geen idee meer welke..) en ik had een sirloin steak met garnalen.
We hebben allemaal echt super lekker gegeten en de Outback is zeker voor herhaling vatbaar! Na de Outback nog even snel langs de Dollar Tree gereden voor wat spulletjes en toen lekker naar onze hotelkamer. Nog even tv gekeken en toen zijn we als een blok in slaap gevallen.

Groetjes van ons!


Ps, we zouden het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten op ons blog:)







6 opmerkingen:

  1. Jullie hebben een mooie dag gehad en dat met het zeer warme weer! Dat hebben jullie goed volgehouden. Ben benieuwd naar jullie volgende avontuur! Oh ja en geen problemen meer met de airco gelukkig toch?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De airco werkt weer perfect! Gelukkig maar want is echt een relaxte auto:)

      Verwijderen
  2. Superleuk blog. Helpt een beetje tegen de heimwee. Geniet!

    BeantwoordenVerwijderen